Каталог

  • 0
  • 0 0

    Немає товарів у кошику.

Вентиляція підприємств громадського харчування

Гарячий цех будь-якого підприємства громадського харчування – саме проблемне місце, якщо розглядати його з точки зору фахівця в області вентиляції. При організації повітрообміну в такому приміщенні доводиться вирішувати відразу кілька серйозних проблем:

  • видалення надлишків тепла;
  • видалення запахів;
  • видалення викидів, що виникають при приготуванні їжі;
  • подача свіжого повітря.

Крім цього, дуже важливо не допустити псування продуктів харчування, попадання запахів і випарів в обідній або торговий зал. Останнім часом стала грати велику роль і проблема енергозбереження. Велика витрата електроенергії і витік тепла через вентиляцію – дві важливі проблеми, які необхідно вирішити при проектуванні системи вентиляції для гарячого цеху ресторану, кафе або кухні супермаркету.

При проектуванні вентсистем для кафе і ресторанів, систему вентиляції приміщення, де готується їжа, відокремлюють від системи, що забезпечує повітрообмін в офісних приміщеннях і обідніх залах. Це робиться для того, щоб уникнути поширення запахів приготування їжі. В основі вентиляції гарячого цеху зазвичай лежить локальна система витяжної типу, забезпечена спеціальними парасольками. Крім цього, передбачається припливна і загально обмінна системи, що забезпечує загальний обмін повітря в приміщення цеху.

Завдання локальної системи – видалення з повітря продуктів горіння, мікрочастинок жиру і запахів безпосередньо над плитами, поки вони не поширилися по приміщенню. Витяжки працюють в складних умовах, і до них існує ряд строгих вимог, обумовлених в будівельних і санітарних нормах. Обов’язковим елементом такої системи є Жіроулавлівающие фільтри, які перешкоджають забрудненню повітропроводів і витяжних вентиляторів. Ці елементи системи можуть мати різну конструкцію і виготовляються знімними, щоб полегшити обслуговування, як самого фільтра, так і всієї системи. У деяких випадках парасолі встановлюють і над іншим обладнанням, що виділяють надлишки тепла або випаровування. Найчастіше витяжні пристрої можна побачити над посудомийними машинами.

В цехах, де працює технологічне обладнання, завжди існує ризик виникнення пожежі. Система вентиляції в разі появи відкритого вогню може стати не тільки джерелом подачі необхідного для горіння кисню, а й шляхом поширення пожежі по інших приміщеннях. Щоб не допустити цього, в системах вентиляції цехів використовують автоматичні пожежні клапани. Ці пристосування монтуються в повітроводах і підключаються до системи пожежної сигналізації. При спрацьовуванні останньої, автоматика не тільки відключить вентиляційне обладнання, а й надійно перекриє повітряні магістралі, ізолювавши проблемне приміщення від інших.

Проектування вентсистем для гарячого цеху – складна і відповідальна робота, адже від ефективності цього обладнання залежить не тільки комерційний успіх закладу, а й самопочуття, а іноді і здоров’я його персоналу. Помилки, допущені при розробці проектного рішення і монтажі, обходяться клієнтові занадто дорого, тому довіряти таку роботу можна виключно професіоналам з бездоганною репутацією і солідним досвідом роботи.

Чому слід звернутись саме до нас?

  • Компанія ТОВ “Нові Енерго Системи” має величезний досвід проектування і монтажу систем вентиляції для закладів громадського харчування. Звернувшись до нас, Ви отримаєте працюючу систему вентиляції, яка до всього іншого буде економною. Результат ми гарантуємо.Мы производим весь комплекс работ, от выполнения проектной документации до монтажа системы вентиляции;
  • Наші рішення є сучасними і енергоефективними, звернувшись до нас Ви будете економити гроші;
  • Комплектуючі системи можуть бути як українського виробництва так і зарубіжного виробництва, в залежності від вимог клієнта;
  • Ми є офіційними представниками ряду українських і зарубіжних виробників, тому Ви не будете переплачувати за обладнання;
  • Ми пропонуємо низькі ціни на вироби з жерсті, так як володіємо власним виробництвом повітроводів і фасонних виробів;
  • Гарантія надається на працездатність всієї системи;
  • Проводимо навчання персоналу по проведенню мінімального сервісного обслуговування;
  • Надаємо послуги по сервісному обслуговуванню.