Каталог

  • 0
  • 0 0

    Немає товарів у кошику.

Вентиляція підприємств громадського харчування

Вентиляція підприємств громадського харчування. Гарячий цех будь-якого підприємства громадського харчування – саме проблемне місце, якщо розглядати його з точки зору фахівця в області вентиляції. При організації повітрообміну в такому приміщенні доводиться вирішувати відразу кілька серйозних проблем:

  • видалення надлишків тепла;
  • видалення запахів;
  • видалення викидів, що виникають при приготуванні їжі;
  • подача свіжого повітря.

Крім цього, дуже важливо не допустити псування продуктів харчування, попадання запахів і випарів в обідній або торговий зал.

Енергозбереження

Останнім часом стала грати велику роль і проблема енергозбереження. Велика витрата електроенергії і витік тепла через вентиляцію – дві важливі проблеми, які необхідно вирішити при проектуванні системи вентиляції для гарячого цеху ресторану, кафе або кухні супермаркету.

Задачі проектування

При проектуванні вентсистем для кафе і ресторанів, систему вентиляції приміщення, де готується їжа, відокремлюють від системи, що забезпечує повітрообмін в офісних приміщеннях і обідніх залах. Це робиться для того, щоб уникнути поширення запахів приготування їжі. В основі вентиляції гарячого цеху зазвичай лежить локальна система витяжної типу, забезпечена спеціальними парасольками. Крім цього, передбачається припливна і загально обмінна системи, що забезпечує загальний обмін повітря в приміщення цеху.

Завдання локальної системи – видалення з повітря продуктів горіння, мікрочастинок жиру і запахів безпосередньо над плитами, поки вони не поширилися по приміщенню. Витяжки працюють в складних умовах, і до них існує ряд строгих вимог, обумовлених в будівельних і санітарних нормах. Обов’язковим елементом такої системи є жировловлюючі фільтри, котрі перешкоджають забрудненню повітропроводів і витяжних вентиляторів. Ці елементи системи можуть мати різну конструкцію і виготовляються знімними, щоб полегшити обслуговування, як самого фільтра, так і всієї системи. У деяких випадках зонти встановлюють і над іншим обладнанням, що виділяють надлишки тепла або випаровування. Найчастіше витяжні пристрої можна побачити над посудомийними машинами.

В цехах, де працює технологічне обладнання, завжди існує ризик виникнення пожежі. Система вентиляції в разі появи відкритого вогню може стати не тільки джерелом подачі необхідного для горіння кисню, а й шляхом поширення пожежі по інших приміщеннях. Щоб не допустити цього, в системах вентиляції цехів використовують автоматичні пожежні клапани. Ці пристосування монтуються в повітроводах і підключаються до системи пожежної сигналізації. При спрацьовуванні останньої, автоматика не тільки відключить вентиляційне обладнання, а й надійно перекриє повітряні магістралі, ізолювавши проблемне приміщення від інших.

Проектування вентсистем для гарячого цеху – складна і відповідальна робота, адже від ефективності цього обладнання залежить не тільки комерційний успіх закладу, а й самопочуття, а іноді і здоров’я його персоналу. Помилки, допущені при розробці проектного рішення і монтажі, обходяться клієнтові занадто дорого, тому довіряти таку роботу можна виключно професіоналам з бездоганною репутацією і солідним досвідом роботи.

Приточно-витяжні установки

Фанкойли

Готові рішення для бізнесу

Чому слід звернутись саме до нас?

  • Компанія ТОВ “Нові Енерго Системи” має величезний досвід проектування і монтажу систем вентиляції для закладів громадського харчування;
  • Наші рішення є сучасними і енергоефективними, звернувшись до нас Ви будете економити гроші;
  • Комплектуючі системи українського виробництва;
  • Ми є офіційними представниками ряду українських і зарубіжних виробників;
  • Гарантія надається на працездатність всієї системи;
  • Проводимо навчання персоналу;
  • Надаємо послуги по сервісному обслуговуванню.

Деякі наші роботи по вентиляції